top of page

DISC

Eén van de instrumenten die ik gebruik in coaching en training is de DISC. Dit gebruik ik in mijn loopbaantrajecten en DISC-teamtrainingen. “DISC: Is dat met die 4 kleurtjes?” Ja en nee. Het is onderverdeeld in 4 gedragsstijlen met 4 bijhorende kleuren, maar het is meer dan dat. Je krijgt een uitgebreide rapportage met daarin 3 grafieken die een goede nuance geven. Het instrument is zeker niet bedoeld om ‘je in een hokje te stoppen’.

De uitkomst van zo’n uitgebreide rapportage is een goed vertrekpunt voor coaching en/of teamtraining.

Anker 1

Waarom werk ik met DISC?

Hiervoor neem ik je terug naar zo’n 15 jaar geleden. Ik was toen werkzaam als intercedent bij een uitzendbureau. Hoe kwam het nou dat de opdrachtgever en ik niet met elkaar overweg konden? Ik kwam altijd vrolijk het bedrijf binnen, begroette iedereen hartelijk, iedereen was gezellig aan het werk en daarna ging ik naar het kantoortje van de bedrijfsleider van die opdrachtgever. Eén van de eerste dingen die hij dan zei was: “Ze hebben de norm weer niet gehaald.” Wat vervelend vond ik dat! Dit ging een poosje zo door, tot die opdrachtgever zelf het initiatief nam voor een teamtraining met het team van het uitzendbureau waar ik voor werkte. Daar bleek ik vooral “geel-groen” te zijn en hij nogal “rood”. Dit opende voor mij de ogen en we konden in alle eerlijkheid tegen elkaar uitspreken: “Vandaar dat het (op het werk) niet zo botert tussen ons!” Hij was voornamelijk taak- en ik voornamelijk mensgericht.

Door dit inzicht in elkaars gedrags- en communicatiestijl ontstond er meer begrip voor elkaar en konden we beter met elkaar samenwerken.

Ontstaan van DISC

Nu is DISC hoe ik dit nu aanbied veel meer dan een verzameling kleurtjes. DISC is zo’n 100 jaar geleden ontwikkeld door dr. William Marston. Hij was als afgestudeerd Harvard psycholoog bijzonder genoeg vooral geïnteresseerd in de emoties en het gedrag van de ‘gewone’ mens, meer dan in de ‘afwijkende’ psychologie van de mens. Sindsdien is DISC verder ontwikkeld en uitgegroeid tot een kwalitatief zeer volwaardig en accuraat gedragsinstrument.

Waarom een DISC-teamtraining?

“Door de DISC hebben wij nieuwe inzichten gekregen” is één van de mooie reacties van één van de deelnemers van een DISC-teamtraining die ik mocht leiden.

 

Ik train teams met de wens om meer inzicht te krijgen in elkaars gedragsstijl, zodat er een betere samenwerking ontstaat. De DISC kan ingezet worden om o.a. meer inzicht en verbinding in je team te krijgen. We zijn allemaal anders. We reageren allemaal anders in bepaalde situaties of op verschillende taken. Als je elkaars gedragstaal en communicatiestijl kent, kun je hier rekening mee houden en elkaars sterke punten benutten.

Wat zeggen anderen na een DISC-teamtraining?

  • “Heel prettige, fijne sfeer”

  • “Prettige, duidelijke presentatie door de hele middag”

  • “Je krijgt gegarandeerd inzichten in het team”

  • “Aanpassing aan de groep was super”

  • “Wil je meer over jezelf en je team leren? Vraag naar deze teamsessie en laat een ander licht op de groep schijnen”

Wil je óók nieuwe inzichten krijgen in jezelf en/of je team? Laat het me dan weten!

bottom of page